Arrangör: Chef, Level21

Dag: 2/7 2018, 16:00–16:45

Typ: Seminarium

Ämnesområde: Näringsliv

Ämnesområde 2: Digitalisering

Språk: Svenska

Plats: Korsgatan 24

Platsbeskrivning: Joda Bar & Kök

Hyperförändringen ändrar förutsättningarna – och våra roller i organisationen. Nya förmågor krävs runt ledningsbordet när fokus flyttas från kontroll till snabbhet. Vilka blir de nya rollerna i framtidens organisationsmodell? Vilka chefsnivåer kommer ens att finnas kvar?

Gamla organisationsstrukturer lägger krokben för nya möjligheter.

Den traditionella chefen blir en bromskloss när kontroll och uppföljning hanteras av artificiell intelligens. Hur blir framtidens chefsroll – det personliga bollplanket för medarbetarna eller strategen som utvecklar bolagets affär? Vi ser en framtid där många av dagens chefer hänger löst, samtidigt som behovet av doers, kreatörer och visionära strateger ökar.

För att lyckas krävs två parallella verksamheter inom organisationen. Ett ben som fokuserar på kärnaffär och ett ben som tar risker genom innovation, i syfte att säkra morgondagens kärnaffär. Går det att ha två så olika kulturer i ett bolag samtidigt? Hur ska chefer guida rätt person till rätt plats? Kan vi skapa framtidens organisationsmodell som klarar av att lyfta medarbetares kompetens och samtidigt maxa digitaliseringens hävstångseffekt?

 

Medverkande: Jan-Olof Jacke, VD, Astra Zeneca
Lena Apler, grundare och styrelseordförande, Collector Bank
Johan Staël von Holstein, entreprenör och företagsledare
Beatrice Björk, vice vd, Level21
Unn Edberg (moderator), vice vd, Chef

Grönt evenemang: Ja

Tillgänglighet: Toalett tillgänglig för rullstol , Entré och lokal tillgänglig för rullstol , Allergihänsyn

Direktsänds på internet: Nej

Förtäring: Nej